Assisi Spirituel Rejse September 2024

Assisi Spirituel Rejse

Obs rejsen er udsat til 2025

(16.- 23. September 2024)


Vil du med på en unik retræte i en lille eksklusiv gruppe og bo på kloster i hjertet af Assisi?

Du vil rejse i selskab med Mai-Britt Larsson som er en kyndig og vidende Assisi rejsefører.


Så er denne retræte måske lige noget for dig hvor der er en heldagstur til

Den Sorte Madonna i Maria af Nazareths hus.


Assisi er et knudepunkt for pilgrimme fra hele verden, og i gadebilledet vil du opleve munke og nonner. Allerede ved din ankomst til byen kan du fornemme Assisi`s skønhed, stilhed og hjertevarme. Byen emmer af, og lever til fulde op til, Frans af Assisi`s historiske citat Pax et Bonum - Fred og Alt Godt.


Denne spirituelle retræte er skræddersyet til dig som gerne vil opleve Assisi og gå i Frans og Clara af Assisi's fodspor. Måske du vil gå et skridt videre eller at du står ved en udviklingsvej og søger efter en ny retning i livet, - så kan energierne i Assisi uden tvivl understøtte dig i det.


På retræten vil jeg fortælle dig om den betydning, som Assisi har haft for mig, på min egen personlige og ikke mindst den spirituelle udviklingsvej. 


Jeg vil tage dig med hen til de steder hvor Frans af Assisi og hans kvindelige modpol nonnen Clara levede deres liv for mere end 800 år siden. På de guidede ture i Assisi vil du høre om det liv, som Frans og Clara levede, da de begge opgav et liv i rigdom for at leve for deres tro - i kyskhed, lydighed og fattigdom.


I Assisi by vil du opleve:

Et kulturelt skatkammer, alt ligger i gå afstand så vi går bogstavligt talt i Frans og Clara af Assisi's fodspor. Der vil være guidede ture til flere af helligstederne bla.til Rufino kirken, Chiesa Nouva, Frans fødselsstald, San Stefano kirken, højmesse i San Francesco Basilica og meget mere.


San Francesco Basilica & Broder Theodor - den danske franciskaner munk vil vise os rundt i den store San Francesco Basilica. Han vil med stor viden og omhu fortælle os om Frans af Assisi og om de smukke fresker som pryder væggene i Basilicaen. Broder Theodor vil efterølgende komme til vores kloster og fortælle om sit liv.

Hvis du har læst bogen ”Broder Theodor - Vejen til et liv som munk i Assisi”, så er jeg sikker på at du har spørgsmål til ham. Du må spørge om alt.

 

Santa Chaira Basilica - her vil vi se det originale San Damiano kors, relikvier og krypten hvor Clara er stedt til hvile. Vi vil gå til Loudes (morgenmesse) hvor vi vil nyde Clarissernes smukke sang. Det er et kærkomment sted at sidde og nyde stilheden og måske lægge en bøn i krukken, så vil Clarisserne bede for dig. Bønner udsendt fra Assisi siges at være nogle af de mest kraftfulde bønner i verden.


Uden for Assisis bymur vil du opleve:

San Damiano klostret - vi skal på en kort pilgrimsvandring i den smukke natur, hvor vi går igennem en lille olivenlund til klostret San Damiano, hvor Clara boede i 41 år med sine Clarisser udenfor bymuren. Det var på San Damiano at korset talte til Frans.


Den sorte Madonna i Loreto - vil du opleve på en dagstur ud af Assisi by. Den sorte Madonna med Jesus barnet, står i den store basilica inde i Maria af Nazareths hus, som ifølge legenden er fløjet dertil af engle. Det var i dette hus englen Gabriel bebudede for Maria, at hun skulle føde en søn, som hun skulle kalde Jesus. Det kan du se frem til, det er en meget smuk oplevelse som går lige i hjertet. Inden vi kører tilbage til Assisi spiser vi sen frokost på en restaurant ved Adriaterhavet.


Egen tid - på retræten er der indlagt egen tid til fordybelse, så du kan have en stillestund på et af helligstederne. Eller at du måske bare har lyst til at sidde på Minerva Templets trappe, læne dig op ad fortidens søjler, og nyde livets gang på Piazza del Comune.


Retræte - betyder tilbagetrækning, og det er lige dét, vi gør på mine Assisi Retræter. Vi giver slip på hverdagens stress og jag. Assisi er en indre og ydre rejse, derfor vil det være individuelt, hvad den enkelte deltager har lyst til. Om det er sammen eller hver for sig, det er op til dig. Det vigtigste er, at du har sjælen med. I Assisi ligger der altid ”uventede” oplevelser, små gaver og venter på dig. En ting er helt sikkert, du vil rejse beriget hjem, og ofte med en længsel efter at komme tilbage.

Indkvartering på klostret - vi skal bo hos de gæstfri nonner på et kloster som ligger midt i hjertet af Assisi. Klostret har en lukket gårdhave og sin egen lille kirke, og du er velkommen til i løbet af dagen at søge stilhed i kirkerummet. På klostret er der opholdsstue, læserum, elevator og WI-FI, og de sødeste nonner som åbner deres hjem for dig. Stilheden, roen og enkeltheden i klosterlivet gør at du straks føler dig hjemme.


OBS - Du skal være almindeligt godt til bens på rejsen.


Rejsens pris -  Enkeltværelse 14.950 kr. pr. person / delt dobbeltværelse pr. person 14.250 kr. hvis I er et par eller to venner som ønsker at dele værelse. 

Hvad er med i rejsens pris?

Prisen dækker rejsefører Mai-Britt Larsson, ugeprogram, ophold på kloster (alle værelserne har eget toilet og bad), fyldig morgenmad, dejlig aftensmad (2 retter + frugt) med vand & vin, frokost i Loreto, flybillet, al kørsel i Italien, byskat, gebyr til rejsegarantifonden.


Det som du selv skal sørge for - frokost på rejsedagene og i Assisi by, lommepenge, rejseforsikringer, gyldigt pas,  og det blå EU-sygesikringskort.

 

Tilmelding til rejsen - sker på nedenstående tilmeldingsblanket og efterfølgende vil du modtage faktura fra min rejseagent Torgunn Skov hos Unitas Rejser A/S. Herefter sker indbetaling af depositum på 3.900 kr. Rest betaling sker 2 måneder før afrejsen. Rejseinformation udsendes ca. 4 uger før afrejsen og flybilletten udsendes ca. 2 uger før afrejsen. Dagsprogrammet for ugen får du når vi er ankommet til Assisi.


Værd at vide - Gruppen flyver samlet fra København med Norwegian den 16. september 2024 kl.07:05  og hjem fra Rom den 23.september 2024 kl.21:25 med ankomst i København kl.23:55.


Har du spørgsmål til rejsen er du velkommen til at kontakte Mai-Britt Larsson på info@maibrittlarsson.com eller Tlf. nr 20 78 09 79.


Der tages forbehold for ændringer.

Rejsen er en pakkerejse og dækket i rejsegarantifonden via  Unitas Rejser A/S, medlemsnummer i Rejsegarantifonden 128.


© Mai-Britt Larsson er rettighedshaver, det er ikke tilladt at kopiere tekst og foto.

Tilmelding sker her:

Du tilmelder dig Assisirejsen 16.-23. september 2024 herunder. Når dit depositum på 3.900 kr er indbetalt er din plads på rejsen sikret.

Pris for enkeltværelse 14.950 kr. - Pris for et delt dobbeltværelse 14.250 kr pr. person.


Først til mølle - Mulighed for tilkøb: Værelse med altan for 350 kr pr. person - skriv venligst tilkøbet i kommentarfeltet.


 
 
 
 
 
 
 
Ja